Open Oder

Open Oder

Open Oder

Open Oder

Kek Creatif

Kek Creatif

Kek Hiasan

Kek Hiasan

A 13001 / RM 37

A 13001 / RM 37

A 13002 / RM 37

A 13002 / RM 37

A 13003 / RM 37

A 13003 / RM 37

A 13004 / RM 37

A 13004 / RM 37

A 13005 / RM 37

A 13005 / RM 37

A 13006 / RM 37

A 13006 / RM 37

A 13007 / RM 37

A 13007 / RM 37

A 13008 / RM 37

A 13008 / RM 37

A 13009 / RM 37

A 13009 / RM 37

KEK HIASAN

KEK HIASAN

KEK HIASAN

KEK HIASAN

KEK HIASAN

KEK HIASAN

KEK 2 TINGKAT

KEK 2 TINGKAT

KEK 3 TINGKAT

KEK 3 TINGKAT

Wednesday, 4 January 2012

Pengenalan

Roti adalah sejenis makanan daripada bahan asalnya adunan tepung yang digabungkan dengan beranika bahan makanan tambahan yang enak dan berkualiti dalam berbagai bentuk dan saiz bersesuaian dengan produk yang dihasilkan. Kek pula adalah sejenis makanan yang diolah dengan bahan makanan lain daripada krim, koko dan sebagainya mengikut kehendak pengguna yang membuat tempahan atau dengan cara tersendiri yang tersedia untuk dinikmati dengan berbagai bentuk.

Sebagai ringkasnya produk roti dikatakan berkualiti apabila ianya memenuhi kehendak pengguna yang akan membelinya bukannya sekali tetapi berturut-turut. Standard kualiti ini mesti diperolehi terlebih dahulu dan setelah memperolehi mestilah dapat dikawal setiap waktu. Banyak faktor yang menentukan kualiti, Umpamanya teknologi pembuatan yang dipakai, peralatan yang digunakan, kemahiran pekerja-pekerja, keadaan sekeliling kilang, bahan mentah yang digunakan, cara bahan mentah yang disimpan, kawalan  sebelum proses dijalankan, kawalan semasa proses dijalankan, kawalan selepas proses dijalankan, bahan pembungkus yang digunakan, Sistem pengedaran yang digunakan, sistem pembersihan kilang yang dilakukan, sistem kawalan keatas kesihatan dan kebersihan pekerja, kefahaman semua orang dalam syarikat tentang kualiti dan beberapa faktor lain. Semua faktor ini perlu diteliti dengan mendalam.

No comments:

Post a Comment